El consum augmenta un 8,7% respecte a l’any anterior, on les vendes físiques segueixen significant la principal opció dels usuaris

El sector dels videojocs segueix consolidant la seva situació capdavantera al mercat de l’oci estatal. Així ho demostra l’estudi recentment realitzat per AEVI, el qual mostra un increment general dels índexs de vendes físiques i digitals amb 791 i 292 milions d’euros acumulats respectivament. 

La xifra global de consoles venudes l’any passat supera el milió d’unitats, concretament 1.182.000, i els videojocs es queden molt a prop dels 9 milions d’unitats físiques venudes (una xifra inferior a 2014 però compensada amb l’increment de la venda digital). D’aquests nou milions, només mig en correspon als títols per a PC, una dada que mostra la global predilecció dels usuaris pel que fa a les consoles.

videojocs_2
La guerra de consoles compta amb una clara guanyadora | Font: segmentnext.com

Si observem els videojocs venuts per plataforma, PlayStation 4 lidera els gràfics amb 2,7 milions de títols venuts. Seguint-la, hi trobem PlayStation 3 i Nintendo 3DS (una consola que recentment ha fet 5 anys) amb 1,7 i 1,3 milions respectivament. El lideratge de Sony a Espanya és indiscutible: les seves dues consoles de saló copen el primer i el segon lloc de la llista de videojocs venuts per plataforma.

Aquest gràfic també evidencia la mala situació de Microsoft amb una Xbox 360 que ven més que la seva successora, Xbox One, amb 522 mil videojocs venuts respecte als 343 que només acumula Xbox One. Fins i tot Wii, una plataforma que fa anys que ha finalitzat el seu cicle de vida, supera a Microsoft amb 718 videojocs venuts, més del 80% de la suma dels videojocs venuts per Xbox One i Xbox 360.

Nota: L’estudi proporcionat per AEVI el facilita GfK mitjançant una enquesta online a 3 mil usuaris d’entre 6 i 64 anys reforçat amb mil entrevistes offline entre població adulta.