Espanya tancarà l’any amb més del 22% d’atur

1
Atur
Foto: Europa Press

Segons AFI, el ritme de creixement de l’ocupació seguirà superant el 3% fins febrer del 2016

 

EP / Espanya tancarà l’exercici 2015 amb una mica més de 18,1 milions d’ocupats i una taxa d’atur del 22,4%, segons l”Avanç del Mercat Laboral’ que elaboren Asempleo i Analistes Financers Internacionals (AFI).

D’acord amb les seves estimacions, el ritme de creixement interanual de l’ocupació seguirà superant el 3% durant els pròxims mesos, fins a febrer del 2016, gràcies a la nova ronda d’estímuls de la qual s’està beneficiant l’economia espanyola, com la depreciació de l’euro i l’abaratiment del petroli.

Després de registrar aquest any un creixement de l’ocupació de l’ordre del 3%, Asempleo i AFI calculen que l’ocupació augmentarà el 2016 un 2,5% com a conseqüència de l’alentiment de l’economia, que passarà de créixer un 3,2% aquest any a un 2,7% el 2016.

“El relleu en la creació de llocs de treball dels sectors més productius, la conversió més elevada de contractes temporals a indefinits i l’allargament de les jornades laborals donaran lloc a increments més continguts del nombre de llocs de treball”, assenyalen.

Malgrat això, la taxa d’atur es reduirà el pròxim any fins al 20,9%, des del 22,4% d’aquest any, segons les estimacions recollides en aquest informe.