FOTO: rcdespanyol.com

L’entitat presenta un ambiciós Pla Director que aposta per potenciar l’economia, un equip en el Top 8 i arribar als 45.000 socis

Acabar amb el deute de 170 milions d’euros, incrementar els ingressos fins als 125 milions d’euros per temporada, consolidar-se entre els vuit primers equips de la lliga espanyola, un primer equip farcit de jugadors forjats a la ‘Dani Jarque’ i arribar als 45.000 socis. Aquestes són les línies mestres del Pla Director ‘Espanyol 2020’ presentat per Ramón Robert, conseller delegat de l’entitat, en una trobada amb els mitjans de comunicació.

Aquest ambiciós Pla Director recull els objectius estratègics de totes les àrees que integren l’Espanyol, serà presentat als socis i als accionistes el pròxim 30 de juny de 2016, data en la qual se celebrarà la Junta Extraordinària d’Accionistes.

 

L'Espanyol presental el Pla Director 'Espanyol 2020' | FOTO: rcdespanyol.com
L’Espanyol presental el Pla Director ‘Espanyol 2020’ | FOTO: rcdespanyol.com

Sanejament econòmic

El Pla Director preveu que el club assoleixi l’autosuficiència econòmica i situï el seu pressupost entre els més importants de la lliga espanyola. Per aconseguir aquest objectiu, el Consell Directiu preveu acabar amb el deute actual de 170 milions d’euros l’any 2020; d’una banda amb la històrica ampliació de capital de la propera Junta General Extraordinària d’Accionistes del pròxim 30 de juny i, d’altra, amb un augment molt notable dels ingressos.

En aquest capítol, el club té previst generar uns ingressos propers als 125 milions d’euros la temporada 2020-2021 gràcies a un ritme de creixement constant situat en el 12% anual. La millora dels ingressos per patrocinis –encara amb gran recorregut– i l’explotació integral del RCDE Stadium seran dues de les eines fonamentals a l’hora de fer aquest salt.

 

Un equip potent forjat a la ‘Dani Jarque’

En l’àmbit esportiu, el Pla Director se centra en la creació i consolidació d’un model esportiu propi que permeti al primer equip situar-se de manera contínua entre els vuit primers equips de la lliga espanyola, i li permeti jugar assíduament competicions europees.

Aquest model de joc es traslladarà a totes les categories del club, facilitant així la promoció dels jugadors formats en categories inferiors i contribuint a la retenció de talent al club. L’objectiu de cara al planter és que es consolidi al primer equip  un percentatge important de jugadors formats a casa, que complementin les incorporacions de qualitat que triï la direcció esportiva.

El sanejament econòmic de l’entitat també permetrà que el club no hagi d’efectuar vendes de jugadors per necessitats econòmiques urgents, sinó que aquestes segueixin l’estratègia estable del club limitant les vendes a un criteri d’oportunitat. El club també té previst realitzar treballs de millora en la Ciutat Esportiva ‘Dani Jarque’, i la integració definitiva dels serveis mèdics a l’estructura del club.

 

45.000 socis, 35.000 amb abonament

En l’àrea social, el principal objectiu és el creixement de la massa social arribant als 45.000 socis arreu del món. D’aquesta xifra, s’espera que 35.000 dels quals siguin abonats. En aquest sentit, el club profunditzarà en l’oferiment de carnets de soci segmentats per tipologia de públic.

Pel que fa a les penyes, l’Espanyol fomentarà la seva creació per tal d’arribar-ne a comptar amb 300 oficials l’any 2020. El club també farà un esforç per a la integració definitiva de l’entitat tant a Barcelona com al Baix Llobregat, amb accions de col·laboració amb clubs locals de futbol formatiu, escoles i altres entitats del territori.

La internacionalització del club se centrarà en la creació de nous seguidors a l’estranger i el foment de sinergies amb lligues de gran potencial de creixement. El club també vol augmentar la seva presència internacional amb un progressiu augment de l’exportació de les escoles de formació de l’entitat.