Esparraguera declara persona no grata al rei Felip VI

2
discurs rei TV3
TV3 no emetrà el discurs de Felip VI per primera vegada | Diari Català (Foto: Europa Press)

La moció aprobada pel ple de l’Ajuntament acusa el monarca de falta de neutralitat envers el procés sobiranista

L’Ajuntament d’Esparreguera, governada pel PSC, ha declarat el rei Felip VI i qualsevol altre representant de la monarquia espanyola com a persona no grata, en una moció aprovada pel Ple municipal amb els vots a favor de la CUP, d’ERC, de CiU i d’un dels regidors socialistes.

La moció, presentada per la CUP i per ERC, considera Felip VI com la màxima figura institucional d’un Estat espanyol que impedeix el lliure exercici del dret a decidir del poble de Catalunya i també acusa el Rei de falta de neutralitat en relació amb el procés sobiranista.

Per aquesta raó, el text, que s’ha aprovat al Ple municipal celebrat aquest dimecres a la tarda, declara persona no grata el rei Felip VI i qualsevol altre representant de la monarquia espanyola i insta l’Ajuntament d’Esparreguera a retirar les fotografies del monarca dels edificis municipals.

La moció ha sortit endavant amb deu vots a favor (cinc de la CUP, dos de CiU, dos d’ERC i un d’un regidor del PSC), set vots en contra (tres d’ICV-EUiA, dos de C’s, un del PP i un d’un regidor del PSC) i l’abstenció de quatre regidors del PSC, entre els quals hi ha l’alcalde, Eduard Rivas.

El PSC, que integra l’equip de Govern al costat d’ICV-EUiA, ha donat llibertat de vot als seus regidors, cosa que ha fet possible l’aprovació de la moció.