L’expresidenta del PP a Madrid demana la dimissió de Montoro per la filtració de les declaracions d’Aznar

Esperanza Aguirre, la que va ser un pes molt pesat en el PP dels anys 90 i primera dècada dels 2000 -i ara portaveu del PP a l’Ajuntament de Madrid-, ha sortit aquest dimecres en defensa de José Maria Aznar. L’expresident va anunciar que presentaria una denuncia per la filtració de les seves darreres declaracions tributàries -per les quals es va descobrir una important multa contra ell-, i aquest dimecres Aguirre s’ha mostrat crítica contra el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, a qui acusa de forma velada de ser el responsable.

“Si estigués en un país anglosaxó [Montoro] hagués dimitit. Pel meu cas, el d’Aznar…” ha expressat l’expresidenta dels populars amb Madrid en una entrevista a RNE. Durant la campanya de les municipals de maig de l’any passat, Aguirre va denunciar la filtració de la seva declaració de la renda del primer any després que anunciés la seva retirada de la política.

Les declaracions d’aquest dimecres d’Esperanza Aguirre se suma al que ha expressat des de la seva dimissió el ja exministre d’Energia i Turisme, José Manuel Soria -implicat als Papers de Panamà-, que va denunciar el poc tacte que alguns dels seus companys del consell de ministres havia tingut envers la seva renuncia. Casos aïllats però mediàtics de desavinences al sí del Partit Popular just quan tot sembla indicar que en poc més de dos mesos hi ha una nova cita electoral.