Avui, 10 de desembre, és commemora el 67è aniversari de la Declaració dels Drets Humans (1948). Representats del món de l’esport van fer la lectura dels articles a l’acte organitzat per aquesta entitat juntament amb la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona

“La vida ha de tenir, com l’esport, aquella espurna d’il·lusió que fa que tot avanci”. Amb aquesta cita encetava l’acte Eduard Sagarra, president de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE). I és que avui, 10 desembre, és commemora el 67è aniversari de la Declaració dels Drets Humans (1948).

Sota el lema “Els nostres drets. Les nostres llibertats. Sempre”, l’ANUE va celebrar al Palau Robert un acte oficial amb una nombrosa presència d’esportistes de diferents àmbits. L’ANUE té la intenció de vincular els valors de l’esport amb els drets humans, així com subratllar la importància de la pràctica de l’esport amb l’aprenentatge, la convivència i la cohesió.

Sergio González i Javi López, entrenador i capità del primer equip del RCD Espanyol, van ser els principals protagonistes en una jornada en la qual també va participar Natalia Via-Dufresne, medallista olímpica en vela, o una representació de les categories inferiors del CE Europa; entre d’altres.

En motiu de la celebració dels 67 anys de la Declaració dels Drets Humans, els esportistes presents van fer la lectura dels drets de la Declaració Universal dels Drets Humans, document referència dels drets i llibertats a nivell mundial.