Insular de Las Palmas | Diari Catala
L'antic Insular de Las Palmas porta mals records pels blaugrna | FOTO: UD Las Palmas

El FC Barcelona no ha obtingut bons resultats al llarg de la seva història jugant com a visitant contra l’UD Las Palmas, on totes les xifres van a favor dels canaris

L’any 2003 l’UD Las Palmas va traslladar-se a l’Estadio de Gran Canaria, deixant enrere l’antic Insular. Aquest mític estadi no dóna bons records al FC Barcelona, en el qual no va aconseguir treure resultats gaire positius. Els blaugrana van perdre 17 vegades jugant allà, per només deu victòries i quatre empats. 

En l’últim retorn de Las Palmas a primera, els canaris no van poder evitar la derrota per la mínima gràcies a una genialitat de Rivaldo. No obstant, a la temporada següent, els blaugrana van punxar a Gran Canària amb un empat a zero, en un any en el qual Las Palmas acabaria baixant a Segona Divisió.

Tretze anys després, el FC Barcelona s’estrenarà al Estadio de Gran Canaria per intentar trencar el malefici de l’Insular, contra un equip que ja ha demostrat que té un autèntic fortí a casa, havent obtingut ja cinc victòries.

L’ascens a Primera Divisió de la temporada passada es va consumar en aquest mateix estadi gràcies a una meritòria remuntada al play-off, en el qual els canaris van aixecar el 3-1 de la Romareda a l’anada per acabar derrotant el RCD Zaragoza per 2-0 en un partit amb molta polèmica.