Estat Islamic Catalunya
Foto: Europa Press

Des de la declaració del Califat -ara fa 19 mesos- per part de l’Estat Islàmic, han estat executades quasi 4.000 persones a Síria, les darreres 188 al darrer mes

 

L’Estat Islàmic ha executat en els últims 30 dies 188 persones en les regions de Síria sota el seu control, de manera que ja són 3.900 els executats des de la proclamació del Califat, el 29 de juny del 2014. D’aquest total, 2.114 són civils, segons el recompte de l’Observatori Sirià per als Drets Humans (OSDH), i entre els quals hi ha hauria 78 menors i 116 dones.

“L’OSDH ha pogut documentar al 19è mes des de la declaració del Califat per l’Estat Islàmic l’execució de 188 persones a les zones que controla a Síria, a les províncies de Deir al-Zor, Damasc, Alep, Raqqa, Hasaka i Homs”, informa l’Observatori.

Entre els executats durant els últims 30 dies hi ha 133 sirians -inclosos deu menors i deu dones- i dos membres d’Estat Islàmic, a més d’un excombatent de l’organització. També hi ha vuit milicians de grups rebels i 64 membres de les forces de seguretat i les milícies paramilitars afins. Alguns d’aquests últims van ser decapitats.

 

422 membres del propi estat islàmic també han estat executats per diferents delictes de traïció

 

Com a mètodes d’execució s’han utilitzat l’escamot d’afusellament, el desmembrament, decapitació, lapidació, defenestració o incineració. Entre els executats es compten 930 civils sunnites del clan Al-Shaytat que van ser capturats a l’est de la província de Deir al-Zor, i 223 civils kurds morts a Kobani.

Destaca que entre els morts hi ha 422 membres d’Estat Islàmic per delictes com els d’heretgia, espionatge per a països estrangers, cooperació amb l’Aliança Croada, intent de deserció o deserció durant una batalla. La majoria van ser detinguts i executats després de ser sorpresos intentant tornar als seus països d’origen.

A més, hi ha 1.088 militars de les forces de seguretat del Govern del president Bashar al-Assad i milicians afins. Igualment van ser executats dos desertors de les forces oficials els cossos dels quals van ser exposats en crucifixió a la plaça de la població de Hmar Ali, a la província de Deir al-Zor.