L’Estat torna a demanar la nul•litat de la Conselleria d’Exteriors

0
Raul Romeva Carles Puigdemont
Raül Romeva, en el moment de prendre possessió del càrrec de conseller | Foto: Europa Press

Malgrat el canvi de nom de la conselleria de Raül Romeva, l’Advocacia de l’Estat ha tornat a demanar la nul·litat d’aquesta

 

El Govern espanyol insisteix: no vol Conselleria d’Exteriors catalana… ni res que s’hi assembli. Aquest és el missatge que llança l’Executiu de Mariano Rajoy al tornar a reclamar la nul·litat de la Conselleria d’Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, el nom que rep ara la conselleria encapçalada per Raül Romeva després que fos suspesa pel Tribunal Constitucional.

En concret, informa Europa Press que l’Advocació de l’Estat ha obert un indicent d’execució de la providència dictada pel TC el passat 16 de febrer –la que suspenia la Conselleria d’Exteriors de la Generalitat fins resoldre el conflicte de competències-.

Des de Madrid s’entén que malgrat el canvi de nom, les competències atribuïdes per la conselleria són les mateixes i segueixen vulnerant, al seu parer, atribucions en política exterior que la Constitució Espanyola atorga només a l’Estat.

 

Compartir
Article anteriorJutjat per abusar sexualment de la seva neboda a Sant Cugat
Article següentLes enquestes furguen en la crisi de Podemos
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]