Estats Units i França alerten de viatjar a la Xina per “amenaces” als estrangers

0
xina estrangers amenaces
Pequín, en alerta groga per protegir els estrangers | Foto: Jason Lee (Reuters)

Altres països occidentals també han advertit de no viatjar a Pequín per haver rebut “amenaces a estrangers” en les principals zones d’oci de la ciutat

 

Un mínim de quatre països occidentals han emès als últims dies alertes per viatjar a Pequín a causa d'”amenaces” a estrangers, en una inusual advertència que respon als últims incidents en una popular zona d’oci de la capital xinesa.

L’Ambaixada d’Estats Units “ha rebut informació de possibles amenaces” contra occidentals al barri de Sanlitun durant aquestes dates. També s’han pronunciat les autoritats de França, el Regne Unit i Austràlia, tot i que en el seu cas no n’han donat detalls.

El portaveu del Ministeri d’Exteriors de la Xina, Hong Lei, ha subratllat que el Govern dóna una gran importància a la seguretat dels estrangers en el gegant asiàtic. La Policia de Pequín fins i tot ha anunciat en el seu microblog oficial que ha emès una alerta “groga” de seguretat -el segon nivell més baix- per Nadal i Any Nou en zones propenses a la massificació, com centres comercials.

Nadal i Any Nou no són festes oficials a la Xina, però els joves, encomanats per la considerable comunitat d’estrangers, ho celebren cada vegada més, i obligen els comerços a fer campanyes específiques.

Pequín, i en general la Xina, és un lloc segur. Els delinqüents defugen els estrangers, si bé algunes vegades sorgeixen baralles en els bars i restaurants de Sanlitun. A l’estiu, un home va apunyalar un francès i una xinesa i la dona va morir per les ferides.