Manuel Valls adverteix que respondran els jihadistes amb atacs “al mateix nivell” que el rebut a París el passat divendres

 

El primer ministre francés, Manuel Valls, està disposat a tot per acabar amb el terror que amenaça el seu país. Aquest dissabte, 24 hores després que París rebès l’atac més dur de la seva història, Valls ha concedit una entrevista al canal francés TF1 on ha expressat el sentiment seu i de tot l’Executiu envers aquests atemptats que han deixat al voltant de 130 morts i 300 ferits, alguns d’ells encara en estat molt greu.

Tal i com recull Europa Press, Valls ha afirmat que França “està en guerra”. Ja el divendres a la nit el president de la República, François Hollande, va parlar dels atemptats -reivindicats per Estat Islàmic- com “atacs de guerra”. Valls també pensa així. Creu que el seu país va rebre “un atac de guerra organitzat metòdicament per un exèrcit terrorirsta jihadista“.

Mesures excepcionals

Diuen que en l’amor i en la guerra, tot s’hi val. En aquest cas sembla que serà així. “Com estem en guerra, prendrem mesures excepcionals”, ha advertit Manuel Valls, que assegura fara tot el possible per “colpejar aquest enemic jihadista per destruir-lo a França i a Europa, a més d’en Síria i l’Iraq”. Preguntat per quin tipus de resposta donarà França, Valls ha deixat clar que serà “al mateix nivell” que l’atac d’aquest divendres en diferents zones d’oci de París.

“Guanyarem aquesta guerra” ha assegurat a aquesta entrevista a TF1 el primer ministre francés.