Ester Quintana no presentarà recurs

0
Ester Quintana
Foto: Europa Press.

Ester Quintana, juntament amb les advocades Laia Serra i Carla Vall, han emès un comunicat en què expliquen la decisió de no recórrer la sentència

Ester Quintana i les advocades del cas, Laia Serra i Carla Vall, han decidit no presentar recurs a la sentència en què s’exculpava als dos Mossos acusats de disparar la bala de goma que la va deixar sense ull. Així, el cas queda judicialment tancat, ja que la Fiscalia també va decidir no presentar cap recurs.

En un comunicat emès aquesta tarda, Quintana, Serra i Vall expliquen les dificultats d’accedir a les proves i que la sentència i la seva estructura deixen poc marge i fan inviable la presentació del recurs. “Com en tots els casos amb contingut policial, qui té la font de prova a l’abast és el mateix cos policial al que pertanyen els agents investigats”.

“Les possibilitats de contrast de l’acusació particular, són sempre limitades i, en tot cas, desiguals. En aquest cas, la gestió política que se’n va fer va tenir una incidència negativa en el procediment judicial i va incrementar el dany que se’m va causar“, s’explica en el comunicat. Apunta també que valora les disculpes polítiques, però que no reparen el dany causat.

“Espero que mai més s’enfronti cap denúncia negant la credibilitat de la víctima per sobre de l’autoafirmació instituciona”, fent referència a les fins a sis versions que el departament d’Interior va donar sobre el cas i en les quals no va reconèixer que els Mossos havien llançat bales de goma durant la manifestació per la vaga general de 2012.

“Durant el judici, entenem que no tota la informació disponible va ser aportada. Tenim la convicció de què la realitat dels fets i la seva autoria eren conegudes, però no es va abocar al procés judicial. I això ens provoca frustració, indignació i preocupació”.

Cal recordar que després de fer-se pública la sentència exculpatòria dels dos Mossos, el comissari en cap del cos policial, Josep Lluís Trapero va afirmar en una entrevista a la ràdio que “algú no ha dit la veritat” sobre el cas, mentre que Jordi Dalmau, secretari general del sindicat dels caps de Mossos hi va afegir que el cas “es tancava en fals” i que calia seguir investigant-lo.