‘Il Dottore’ guanya la cursa del Gran Premi d’Espanya des de la pole position sense donar opcions ni a Lorenzo ni a Márquez

No hi havia millor manera de celebrar la pole position que amb una victòria. Valentino Rossi, que no aconseguia la primera posició en una graella de sortida des d’Assen 2015, es retrobava amb la pole aquest cap de setmana sobre l’asfalt de Jerez. Aquell dia, a Holanda, Il Dottore va acabar guanyant la cursa. Avui ho ha tornat a fer, sense donar opcions ni a Jorge Lorenzo ni a Marc Márquez.

Malgrat el vibrant inici de cursa amb els quatre fantàstics enganxats en les primeres quatre posicions, ràpidament Rossi ha posat la directa i ha anat guanyant metres respecte Pedrosa, Márquez i el seu company d’equip. El ‘26’ es quedava enrere mentre el de Cervera i Lorenzo intentaven evitar l’escapada de l’italià.

Amb Rossi comandant la cursa en solitari, semblava que la ‘guerra’ s’encetaria entre Márquez i Jorge per la segona posició. No obstant això, el ‘93’ no ha pogut seguir el ritme de la Yamaha del mallorquí i s’ha conformat amb la tercera posició.