Alvin i una ola gegant inunden la cartellera setmanal

Aquesta setmana la cartellera s’omple de cinema infantil pels més petits amb la pel·lícula ‘Alvin y las ardillas: fiesta sobre ruedas’ (2015), però també n’hi ha pels adolescents i la gent gran. ‘La quinta ola’ (2015) de Disney i l’oscaritzada ‘La gran apuesta'(2015) de Plan B Entertainment completen el menú cinèfil d’aquests dies a la pantalla gran.

La gran apuesta

Quan quatre tipus fora del sistema descobreixen que els grans bancs, els mitjans de comunicació i el govern es neguen a reconèixer el col·lapse de l’economia, tenen una idea: fer una gran aposta. Però les seves inversions de risc els condueixen al costat fosc de la banca moderna, on han de posar en dubte tot i a tots. Adaptant el llibre La gran aposta de Michael Lewis, el director Adam McKay reflexiona sobre la fallida del sector immobiliari nord-americà que va originar la crisi econòmica mundial en 2008 amb un elenc encapçalat per Christian Bale, Ryan Gosling i Steve Carrell.

Alvin y las ardillas: fiesta sobre ruedas

Dirigida per Walt Becker torna a la gran pantalla un dels clàssics per als més petits de la casa. Després d’una sèrie de malentesos els esquirols Alvin, Simon i Theodore creuen que Dave va a declarar-se a la seva nova núvia a Nova York, i oblidar-se d’ells. Tenen tres dies per intentar trencar el compromís i salvar-se així de la pèrdua de Dave.

La Quinta Ola

Inspirada en la novel·la de Rick Yancey, l’argument de ‘La quinta ola està escrit i adaptat per la guionista Susannah Grant. Després d’una planificada invasió extraterrestre de la Terra en 4 onades que ha acabat gairebé amb tota la humanitat, la jove Cassie Sullivan intenta trobar al seu germà petit mentre tracta de sobreviure al costat d’altres supervivents. La cinta apocalíptica està protagonitzada per Chloë Grace Moretz i dirigida pel conegut director J. Blakeson (‘La desaparición de Alice Creed, 2009).

La juventud

La cartellera acull una dramàtica història italiana dirigida per Paolo Sorrentino. Fred Ballinger (Michael Caine), un gran director d’orquestra, passa unes vacances en un hotel dels Alps amb la seva filla Lena i el seu amic Mick, un director de cinema a qui li costa acabar la seva última pel·lícula. Fred fa temps que ha renunciat a la seva carrera musical, però hi ha algú que vol que torni a treballar; des de Londres arriba un emissari de la reina Isabel, que ha de convèncer-ho per dirigir un concert en el Palau de Buckingham, amb motiu de l’aniversari del príncep Felipe. Un cant a la vellesa i l’amistat produïda per Indigo Film, Medusa Film, C-Films, Bis Films, la coneguda Pathé i per Number 9 Films.

Entre d’altres propostes que ens ofereix la cartellera aquesta setmana trobem la fantasiosa ‘Jem y los hologramas’, la americana ‘The end of the tour’, la nova de Nani Moretti ‘Mia madre’, i el drama alemany ‘Midiendo el mundo’ .