Un 20% dels espanyols reconeix haver pagat recentment per prostitució

0
prostitucio estudi espanya
Foto: Europa Press

Un estudi revela que dos de cada deu homes espanyols ha demanat serveis de prostitutes en el darrer any

Un 20% dels homes a Espanya reconeix obertament haver pagat en el darrer any almenys un cop per serveis de prostitució. A més, molts d’ells ni tant sols creuen que la dona amb la que han mantingut relacions sexuals pugui estar sent explotada. Aquestes dues són les principals conclusions d’un estudi publicat recentment per la Universidad Pontificia de Comillas i encarregat per la Delegació del Govern per la Violència de Gènere.

L’enquesta, realitzada a 1.600 persones, revela una altra dada preocupant: un 10% dels usuaris de serveis de prostitució afirmen haver detectat que entre les dones hi havia menors d’edat però van preferir no alertar ningú. Destaca l’estudi que els homes enquestats justifiquen la seva decisió en “no entrar en problemes” i “perquè les mateixes noies no ho fan”.

Els investigadors principals adverteixen que aquestes dades poden ser només la punta d’un iceberg: “Que un 20% dels enquestats s’atreveixi a reconèixer una cosa que sempre ha estat oculta, indica que hi han molts més”. Denuncien que són els clients “els que poden donar la veu d’alerta” i els demanen estar amb ulls ben oberts per evitar casos de tràfic de persones i, especialment, d’explotació infantil.

Malgrat tot, també reconeixen estar parlant d’un negoci més lucratiu, fins i tot, que el tràfic de drogues i armes junts. Han explicat els investigadors que el responsable d’un club afirmava que, durant els anys de crisi econòmica, guanyava 15.000 nets diaris.