Els EUA reforcen la segurat als aeroports per possibles atacs

0
Aeroport
Els EUA reforcen la seguretat als aeroports per possibles atacs | Foto: Europa Press

La CIA alerta de possibles atacs d’Estat Islàmic en terreny estatunidenc després dels atacs a l’aeroport d’Istanbul del passat dimarts

Un dia després que un atemptat múltiple a l’Aeroport Atatürk d’Istanbul, a Turquia, el director general de l’Agència Central d’Intel·ligència (CIA) dels Estats Units, John Brennan, ha afirmat que no el sorprendria que l’autodenominat Estat Islàmic portés a terme algun tipus d’atac en sòl estatunidenc.

Davant d’aquest context, en què la Intel·ligència estatunidenca confia cada vegada més que els atemptats d’Istanbul, que van deixar un mínim de 41 morts, van ser provocats pel grup, les autoritats nord-americanes augmenten la seguretat als seus aeroports.

Alguns aeroports veuen la possibilitat d’un atac amb vista a la celebració del 4 de Juliol, la festa nacional del país, o coincidint també amb l’Eid al Fitr, la festivitat amb què es posa fi al mes sagrat musulmà del ramadà. Altres, per la seva part, prefereixen reforçar la seguretat dels viatgers amb una visible mostra de força.

L’Administració de Seguretat en el Transport ha incrementat les mesures de seguretat als grans aeroports, entre els quals hi ha el JFK o el de LaGuardia, a Nova York, o el de Hartsfield-Jackson a Atlanta, segons ha informat NBC News.

 

Les autoritats alerten d’un possible atac el 4 de juliol, dia de la independència als EUA

 

En una entrevista amb Yahoo News, Brennan ha reconegut la seva preocupació “des del punt de vista d’un professional de la Intel·ligència que veu les habilitats d’Estat Islàmic i la seva determinació de matar el nombre més elevat de persones possible i portar atacs a l’exterior”.

 

Facilitat per cometre un atemptat suïcida

Si bé els recents atemptats dels Estats Units -concretament els d’Orlando i San Bernardino- no van ser perpetrats directament per Estat Islàmic, sí ho van ser per part de persones que s’havien inspirat en el grup. En aquest context, Brennan creu que l’organització encara seguirà intentant penetrar al país.

“Si veus el que ha ocorregut a l’Aeroport turc, allò van ser armilles suïcides. No és difícil, avui en dia, construir i fabricar una armilla suïcida”, ha explicat el director de la CIA. “Així que si tens un determinat enemic i gent que no està preocupada per escapar, que ho faran sabent que moriran, això complica realment l’estratègia en termes de prevenció”, ha afegit. “No em sorprendria si Daesh no intenta portar algun tipus d’atac als Estats Units”, ha advertit, utilitzant l’acrònim en àrab per al grup.