EUA diu que ha matat dos dirigents d’Estat Islàmic

0
bombardejos a Siria - diari Català
IHS CONFLICT MONITOR

Segons comenten estaven vinculats als atemptats de París

La coalició militar que lidera els Estats Units ha assegurat que els bombardejos realitzats a l’últim mes han acabat amb la vida d’Abdul Qader Hakim i Charaffe al-Mouadam, dos dirigents d’Estat Islàmic vinculats amb els atemptats que van acabar amb la vida de 130 persones a París el 13 de novembre del 2015.

Durant el mes passat, hem matat deu dirigents d’Estat Islàmic, inclosos diversos que planejaven atacs a l’exterior, alguns d’ells vinculats amb els atemptats de París”, ha afirmat el coronel Steve Warren, portaveu de la campanya militar estatunidenca contra Estat Islàmic. “Altres tenien plans per fer més atacs contra Occident”, ha afegit.

Un dels dirigents que ha mort en els atacs dels Estats Units ha estat identificat com Abdul Qader Hakim, que ajuda milicians en les seves operacions a l’estranger i que tenia vincles amb la xarxa de terroristes que va perpetrar els atemptats a la capital francesa. El coronel Warren ha dit que va morir en un bombardeig a la ciutat de Mossul, al nord de l’Iraq, el 26 de desembre.

Un altre atac aeri de la coalició a Síria va acabar el 24 de desembre amb la vida de Charaffe al-Mouadan, un milicià d’Estat Islàmic assentat a Síria i directament relacionat amb Abdelhamid Abaaoud, el suposat cervell dels atemptats de París. Mouadan tenia planejat perpetrar més atacs contra Occident, segons ha dit el comandament militar estatunidenc.