EUA mata el número dos d’Estat Islàmic

0

Abdel Al Qadouli ha estat assassinat en una operació aèria a Síria

El Número dos d’Estat Islàmic, Abd al Rahman Mustafa al Qaduli, ha mort durant un atac aeri dels Estats Units efectuat aquest mes a Síria, segons informen fonts del Departament de Defensa dels Estats Units a la cadena NBC.

El secretari de Defensa, Ash Carter, i el cap de l’estat Major de la Defensa, general Joe Dunford, confirmaran en les pròximes hores en roda de premsa la mort d’Al Qaduli, també conegut com a Haji Imam, també conegut com a Abu-Al·là al Afri.

Al Qaduli, nascut a Mossul (Nínive, l’Iraq) era considerat el successor directe del màxim responsable d’Estat Islàmic, Abu Bakr al Bagdadi, tot i que experts en Estat Islàmic creuen que el seu passat turcman jugava un factor important en contra de la successió.

Tot i això, era tal l’extraordinària capacitat tàctica demostrada per Al Qaduli -qui va col·laborar a l’Afganistan a les ordres del mort líder d’Al-Qaida, Ossama bin Laden- , que molts coincidien que no hi hauria massa inconvenients en el si del grup a l’hora de coronar-lo com a successor en el cas que Al Bagdadi morís.