Els EUA i Regne Unit demanen un alto al foc al Iemen

0

La violència entre bàndols nacionals al Iemen amenaça amb convertir el país en una nova Siria, segons alguns analistes internacionals

Tant els Estats Units com el seu principal soci transatlàntic, El Regne Unit, han demanat aquest diumenge un alto el foc incondicional i immediat per posar final a la violència al Iemen.

El secretari d’Estat nord-americà, John Kerry, ha afirmat que si els bàndols enfrontats accepten l’alto el foc, l’enviat especial de l’ONU, Uld Cheij Ahmed, concretarà els detalls i anunciarà quan i com entrarà en vigor.

“És el moment d’un alto el foc incondicional i d’avançar després cap a la taula de negociació”, ha afirmat Kerry en declaracions a la premsa. “No podem emfatitzar el suficient la urgència de posar final a la violència al Iemen”, ha afegit després de reunir-se a Londres amb el ministre d’Afers Estrangers britànic, Boris Johnson. Kerry ha indicat que ell mateix, Johnson i Cheij Ahmed estan demanant l’aplicació de l’alto el foc “al més ràpidament possible, és a dir, dilluns o dimarts”.