Eugeni Sallent deixa TV3

0
Eugeni Sallent TV3 CCMA
D'esquerra a dreta, l'exdirector de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera; el fins ara director de TV3, Eugeni Sallent i el president de la CCMA, Brauli Duart. Foto: Europa Press.

El fins ara director de Televisió de Catalunya ha anunciat la seva decisió a través del seu compte de Twitter

Eugeni Sallent ha anunciat aquest matí a través de les xarxes socials que deixava la direcció de TV3. El substitut de Mònica Terribas va arribar l’abril de 2012 després d’haver estat des del 2000 director de la ràdio del Grup Godó, Rac1. En una carta als treballadors, el fins ara director de la televisió pública catalana ha explicat que “ha arribat el final d’una etapa apassionant, intensa i molt enriquidora”.

“Marxo amb la tranquil·litat d’haver complert amb l’encàrrec que se’m va encomanar i d’haver assumit la meva responsabilitat amb honestedat, compromís i màxim rigor”, hi ha afegit. La marxa de Sallent al capdavant de la televisió pública catalana està emmarcada dins les negociacions del nou govern per designar els nous càrrecs directius dels mitjans públics.

El primer canvi va ser el de la direcció de Catalunya Ràdio, on Saül Gordillo va passar a substituir a Fèlix Riera, que va ser cessat el passat juliol de 2015, tot just després de la ruptura entre Convergència i Unió. Gordillo va ser proposat per ERC però havia de comptar amb l’aprovació de Convergència, que en aquestos casos es fa a través del president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) Brauli Duart.

Per a la designació de la direcció de la Televisió de Catalunya (TVC), era el torn de Convergència. Des del partit estaven bastant d’acord amb la continuïtat de Sallent al capdavant de la televisió pública, tenint en compte que ja van ser ells els qui el van proposar com a director l’any 2012.

Tot i això, Eugeni Sallent ha decidit plegar abans que es fes efectiva l’elecció de la candidatura per a la direcció de TV3. La seva renúncia ha coincidit amb l’anunci que fa pocs dies va fer el consell de govern de la CCMA, en què s’establia una rebaixa de sous dels directius per així homogeneïtzar-los amb els de la resta de la funció pública. Fins ara, el director cobrava 165.000 euros anuals, i amb aquesta mesura en passarà a cobrar uns 100.000.

Tant des de la Corporació com des del govern han afirmat que de moment no hi ha cap candidatura clara per substituir Eugeni Sallent.