Eurodiputats catalans volen que la Defensora europea investigui el vot exterior

0
eurodiputats catalans
EP: Eurodiputats
eurodiputats catalans
EP: Eurodiputats

Tot arran dels problemes per votar el 27s des del correu

Els eurodiputats de CDC, ERC-MES, Unió i ICV han demanat reunir-se amb la Defensora del Poble Europeu, Emily O’Reilly, per traslladar-li la “mala pràctica i la reconeguda falta d’esforços” del Govern espanyol perquè els catalans residents a la UE poguessin votar el 27S i ho investigui.

La carta està signada per l’eurodiputat de CDC, Ramon Tremosa; els d’ERC-MES Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall; el d’Unió, Francesc Gambús, i el d’ICV, Ernest Urtasun, i asseguren que volen trobar-se amb O’Reilly conjuntament amb els representants de la Fiec, l’associació que integra els catalans que viuen a l’estranger.

L’objectiu, recullen en la missiva, és presentar-li documentació per veure si és possible obrir una investigació i trobar solucions “per a un problema que es repeteix últimament a cada elecció”.

També volen traslladar-li la preocupació “per la recent distorsió d’una resposta escrita” de la Comissió Europea sobre Catalunya perquè, segons la seva opinió, aquest fet hauria de ser de gran preocupació per als ciutadans europeus, es tracti d’un error humà o d’un altre tipus d’interferència al més alt nivell.

Per aquesta raó, desitgen reunir-se amb O’Reilly com més aviat millor i confien que pugui ajudar-los a trobar vies per resoldre aquestes qüestions i impulsar investigacions “per garantir que situacions com aquestes no es tornin a repetir mai més”.