Eurona posa en marxa el Wi-Fi gratuït

0
Eurona Telecom Wirreless
Eurona Telecom Wirreless
Eurona Telecom Wirreless
Eurona Telecom Wirreless

Més de 8 milions de passatgers es van connectar al Wi-Fi gratuït de 30 minuts en 2014

Eurona Telecom Wirreless, que cotitza al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), ha posat en marxa aquest dilluns el servei d’internet gratuït i il·limitat via Wi-Fi en 12 aeroports de la xarxa d’Aena, ha informat la firma tecnològica.

Concretament, els aeroports que gaudeixen d’aquest servei són els d’Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat, Palma de Mallorca, Màlaga, Vigo, Santiago de Compostel·la, A Corunya, Tenerife Nord, Tenerife Sud, Lanzarote i Fuertenventura.

Eurona es va adjudicar el mes de setembre passat la prestació i explotació del servei d’internet gratuït i il·limitat via Wi-Fi en els aeroports de la xarxa d’Aena, que engloba 46 aeroports i dos heliports.

Fins ara els aeroports espanyols oferien 30 minuts de connexió Wi-Fi gratuïta, un servei al qual el 2014 es van connectar més de 8 milions de passatgers.

El nou servei, que tindrà una durada de dos anys amb possibilitat de pròrroga d’un any més, s’anirà estenent a partir d’aquest dilluns fins a cobrir tota la xarxa, donant servei a uns 200 milions de passatgers anuals, segons ha informat la companyia tecnològica, que no especifica la quantia de l’adjudicació.

Aena ja havia avançat que oferiria accés gratuït i il·limitat via Wi-Fi, amb una velocitat que multiplica per quatre la inicial, amb el nou concurs públic.

El gestor aeroportuari ja va duplicar el desembre fins a 30 minuts el temps de gratuïtat del Wi-Fi a tots els seus aeroports de manera indefinida, doblant a més la velocitat de connexió i reduint el cost del servei ‘Premium’ a 1,50 euros per hora.

Segons un informe de Kubi Wireless –empresa integrada en el Grup Eurona Telecom i adjudicatària actual de l’explotació de la connexió Wi-Fi a Aena– el consum de Wi-Fi a la xarxa aeroportuària espanyola es va disparar el 2014 arribant a un pic especialment en els mesos d’estiu, on destaquen Madrid-Barajas (+85%) i Barcelona-El Prat (+68%).

PRIMER OPERADOR.

Aquesta adjudicació situa Eurona com el primer gestor de serveis Wi-Fi per nombre d’aeroports a tot el món.

L’operador de telecomunicacions ja comptava amb una posició de referència gràcies a la seva presència en 28 aeroports espanyols, a través de Kubi Wireless, l’operadora que va adquirir el 2013, encarregada de gestionar multiconexions en grans recintes.

Aquest contracte reforça el creixement de la seva àrea de negoci Hotspot –que gestiona la connectivitat de la xarxa d’Aena, la xarxa Wi-Fi en diverses ciutats, així com el sector hoteler–, que obtindrà uns ingressos de 45 milions d’euros durant els pròxims tres anys, ha destacat l’empresa tecnològica.

Dins el seu Pla Estratègic Horitzó 2018, la previsió d’Eurona és que les vendes en aquesta àrea creixi un 50% el 2015, fins a 10,5 milions d’euros.

Eurona preveu tancar aquest any amb una facturació de 32,1 milions d’euros, un 28% més que el 2014, amb un resultat brut d’explotació (Ebitda) de 5,2 milions d’euros, un 97% més, que a l’exercici anterior.