El president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, reclama unitat de tota Europa davant els atemptats ocorreguts aquest dimarts a Brussel·les

 

L’atemptat d’aquest dimarts a l’aeroport i el metro de Brussel·les eren una atac a tota Europa. Així és com ho veu el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que ha assegurat aquest dimarts que “tot Europa ha estat l’objectiu” d’uns atacs que han deixat un mínim de 34 morts i més de 200 ferits, alguns d’ells en estat greu.

“La Unió Europea ha d’estar unida davant el terror”, ha reclamat Juncker en un breu comunicat en el que s’ha solidaritzat amb les víctimes i els familiars de l’atemptat. Segons el president de la Comissió, aquests atacs “afecten” però no “espanten” i apel·la a “solucions europees” a desafiaments terroristes, tot i que no ha especificat quin tipus de solució es proposarà.

Juncker parla d’unitat al temps que ho han fet líders europeus com el president francès, François Hollande, i el primer ministre britànic, David Cameron. Precisament ambdós líders han fet una lectura dels atacs a Brussel·les en el sentit que Juncker, parlant d’un atac a tota Europa. “El terrorisme ha colpejat Brussel·les, però l’objectiu era tota Europa” ha expressat François Hollande aquest dimarts al migdia.