Segons una font militar a la que ha tingut accés Diari Català, l’exèrcit espanyol hauria posat en alerta tots els efectius per amenaça real sobre la capital de l’Estat

La Policia austríaca ha publicat aquest divendres una amenaça d’atemptat jihadista a diferents capitals europees abans de Cap d’Any

 

Des dels atemptats de París el passat 13 de novembre, Europa està alerta per possibles nous atemptats d’origen jhadista. Ara aquesta alerta sembla concretar-se en una amenaça contra diferents capitals europees. Segons ha publicat la policia austríaca al seu web, “un servei d’intel·ligència amic” ha advertit de la possibilitat d’atemptat a Europa abans de Cap d’Any.

En aquest sentit, Diari Català ha tingut accés en exclusiva a una font que adverteix que una d’aquestes capitals en risc seriós d’atac jihadista durant aquestes festes nadalenques és Madrid. Segons un caporal de l’exercit espanyol, “existeix una comunicació interna” que posa en alerta els efectius militars de l’Estat per un possible atac a la capital. Segons aquest caporal, que ha volgut quedar en l’anonimat per evitar possibles accions contra ell, “l’advertència ha estat llençada pel meu tinent i també s’ha fet ressò el meu sargent”, fet que, segons explica, és prova de que “alguna cosa està passant”.

Segons informa Europa Press, la Policia austríaca ha evitat explicar al seu web quines són les capitals europees amenaçades, però aquesta font de Diari Català fa pensar que Madrid és una d’aquestes ciutats amenaçades. D’altra banda, fonts consultades del cos dels Mossos d’Esquadra afirmen no tenir constància de cap amenaça concreta a Barcelona ni cap alerta diferent més enllà de les pròpies d’un estat d’alerta quatre –de cinc-, vigent a Espanya des dels atemptats de gener contra el setmanari Charlie Hebdo i que no va ser elevat després dels atemptats de novembre.