Interessants activitats infantils que atorgaven diplomes acreditatius

Per segon any consecutiu s’ha celebrat a la ciutat de Berga (Barcelona) la Fira Internacional del Formatge organitzat per ‘Esdeveniments 7 Vetes’. Diferents parades de productors nacionals (Castella-la Manxa, Pais basc, Astúries, Cadis), productors catalans (Berguedà, Moianès, Osona…) i internacionals vinguts de Suïssa, Croàcia o Holanda van exposar els seus productes als visitants.

Fira de Berga/ JAVIER ÁLVAREZ | Diari Català
Foto: Fira de Berga/ JAVIER ÁLVAREZ

Dins de la fira a part de les parades tradicionals es podia trobar activitats infantils relacionades amb l’agricultura i la ramaderia, com un taller “Un jorn al Mas” en el qual havien de fer diferents “treballs” simulant a un pages i al final del mateix els nens rebien un diploma acreditatiu, un concurs de munyir unes cabres de plàstic, també hi havia cabretes reals d’una associació protectora d’animals de Caserres.

Per als adults es va organitzar diferents activitats la més significativa el maridatge de formatges i cervesa artesana a càrrec dels organitzadors de la fira així com un concurs de fotografia a twitter el guanyador es portava una panera de productes artesans.

Fira de Berga/ JAVIER ÁLVAREZ | Diari Català
Foto: Fira de Berga/ JAVIER ÁLVAREZ

En declaracions del regidor de promoció econòmica Francesc Ribera i Toneu “L’ajuntament de Berga ajuda a la fira logisticament perquè d’aquesta manera es recolza el comerç de proximitat i dinamitza el comerç local. Cal intentar fugir dels mecanismes de venda de producte massificat i fred de les grans superfícies, recuperar el contacte humà amb el venedor, saber d’on ve i com es produeix el que comprem.”

Autor: Javier Álvarez