Ilias Fifas i Adel Mechaal, dos atletes catalans d’origen marroquí, obtenen l’or i la plata en els 5.000 metres en un final de ‘photo finish’

Ilias Fifa i Adel Mechaal, dos atletes catalans d’origen marroquí que representaven la selecció espanyola en el Campionat Europeu d’Atletisme celebrat a Amsterdam (Holanda), aconsegueixen un doblet històric en la final dels 5.000 metres.

Ilias Fifa i Adel Mechaal van estar molt atents a les evolucions al capdavant de la cursa durant tota la prova, i en l’última volta es va desencadenar l’atac final. Per un moment semblava que Adel Mechaal aconseguiria la victòria; no obstant això, va perdre forces en els últims metres i els seus rivals van progressar des d’enrere provocant una de les arribades més apassionants que es recorden en aquesta prova.

Ilias Fifa va creuar la línia de meta amb un registre de 13:40.85, mateix temps que Mechaal i el tercer classificat. Finalment, la ‘foto finish’ va concedir l’or a Fifa. El doblet per a Espanya, a més, recorda al que van aconseguir Isaac Viciosa i Manuel Pancorbo a Budapest l’any 1998.