Explota una bomba davant de la seu d’una federació empresarial grega a Atenes

Una bomba ha explotat la matinada d’aquest dimarts davant de la seu de la Federació Empresarial de Grècia a la capital del país, Atenes, fet que ha provocat danys materials però no víctimes.

Segons les informacions facilitades pel diari local ‘To Vima’, la bomba ha estat col·locada a l’entrada de l’edifici i una trucada anònima ha alertat de la seva col·locació, així que ha donat 40 minuts a les autoritats per evacuar la zona.

El responsable de la trucada, que ha utilitzat un sistema per distorsionar la veu, ha insistit que no es tractava d’una falsa alerta de bomba i no ha fet cap esment a una reclamació d’autoria. La seu de la federació empresarial està ubicada prop de la plaça Sintagma, on hi ha el Parlament.

L’explosió, que la policia ha atribuït inicialment a algun dels grups guerrillers locals, és el primer atac d’aquest tipus des que el primer ministre Alexis Tsipras va accedir al poder el mes de juny, tal com ha recollit l’agència britànica de notícies Reuters.

Els atacs amb bombes de fabricació casolana i incendis han augmentat a Grècia des del 2010, quan es va adoptar el primer paquet de mesures d’austeritat per fer front a la crisi econòmica.

El Govern de Grècia va aconseguir dijous l’aprovació del Parlament per al nou paquet de reformes exigides per al lliurament d’un nou tram d’ajuda econòmica al país. L’acord permetria l’entrega de 2.000 milions d’euros i d’uns 10.000 milions d’euros en recapitalització per als quatre principals bancs de Grècia.

Grècia s’ha mostrat disposada a completar la seva primera avaluació sota el nou paquet de rescat, el tercer des del 2010, per poder iniciar les negociacions amb els seus prestamistes sobre una disminució del seu deute.