EyeWitness App, millorar la realitat de les persones

  0
  EyeWitness App, millorar la realitat de les persones

  EyeWitness App, millorar la realitat de les persones

  EyeWitness App: canviem nostra realitat

  EyeWitness App és una nova aplicació que permet gravar els crims que succeeixen en països com l’Iraq, Iran o Afganistan, alguns on abunden les situacions de violència. Al moment de l’enregistrament l’aplicació registra la data del succés, el temps, etc. Aquests vídeos si s’admeten com a prova.

  Els creadors de la EyeWitness App no volen que es torni l’aplicació més popular entre els usuaris amb Smartphone, sinó que el seu objectiu és ajudar a les persones que sofreixen cada dia aquest tipus de situacions i que puguin millorar i canviar la seva realitat diària.

  Aquest sistema pot revolucionar la vida dels nens, dones i homes que viuen una realitat cruel i insegura, així com reduir aquest tipus d’actes violents i aconseguir un món millor i més pacífic.

  EyeWitness, la app creada per advocats per denunciar violacions de drets fonamentals

  La International Bar Association (ANAVA), organització mundial de lletrats i col·legis d’advocats, ha presentat l’aplicació gratuïta per a mòbils EyeWitness, que garanteix l’autenticitat de fotografies, vídeos i àudios de fets que atempten contra els drets de les persones, eliminant així els obstacles legals als quals s’enfronten les denúncies contra la violació dels drets fonamentals per qüestionar-se la seva autenticitat en seu judicial.

  El punt més destacable d’aquesta app és que, segons anuncia, els continguts gravats a través d’ella podran ser tinguts en compte pels Jutjats i Tribunals com a prova vàlida en judici.

  Encara que això és el que s’afirma en les instruccions que es poden llegir en instal·lar la app, des de el nostre punt de vista és recomanable que es tinguin cauteles sobre aquest tema, ja que la prova obtinguda a través de mitjans digitals ja porta temps donant mals de cap als professionals del món del Dret a Espanya. Sobre aquest tema, cal destacar que, encara que recentment s’anunciés que una sentència del Tribunal Suprem fixava els criteris per valorar l’autenticitat d’aquest tipus de prova, la veritat és que aquesta resolució es “queda a mig fer” i no mitiga aquests dubtes. Des d’aquí recomanem la lectura del comentari d’aquesta sentència realitzat per David Maeztu.

  Centrant-nos en la pròpia app, anem a destacar una sèrie de punts que ens han cridat l’atenció:

  • Es pot ocultar la app: L’usuari no podrà ser descobert mentre grava imatges, ja que l’aplicació està dissenyada per permetre sortir ràpidament i tornar la vista a la càmera
  • Les imatges poden no guardar-se en la galeria: Es permet que les imatges es guardin directament en l’aplicació (en l’anomenat “Dipòsit Segur” i no en la galeria d’imatges instal·lada per defecte en tots els mòbils.
  • Arxius codificats: L’aplicació codifica les fotos, vídeos i àudios que s’hagin gravat que posteriorment es podran enviar per Internet.
  • Eliminació per pànic: Quan sigui imminent l’arrest o confiscació del telèfon mòbil, es pot eliminar la app i tot el seu contingut fent clic en 3 botons.
  • Transmissió de dades: La app transmet el material en arxius codificats a través d’Internet, per la qual cosa l’enviament no hauria de presentar sospites.
  • Es pot etiquetar a qui aparegui en les imatges: Si l’usuari punxa en les persones que surten en les fotos o vídeos, apareixerà un qüestionari en el qual es podran emplenar les dades conegudes sobre els qui estiguin perpetrant la violació que es denunciarà.
  • Informació sobre l’il·lícit: Poden agregar-se notes generals sobre la violació en concret. La app realitzarà preguntes a l’usuari com aquestes: per què els perpetradors van triar a aquesta víctima? Com sap que aquesta era la raó? Hi havia un líder? Què va ocórrer abans que succeís el fet?
  • Enviament d’imatges: Les imatges s’enviaran a EyeWitness, permetent-se també que es comparteixin amb qualsevol altre públic a elecció de l’usuari.

  Aplicacions com aquesta poden ajudar a millorar la Justícia i a augmentar la seguretat dels ciutadans.