Presó per a tres detinguts per falsificar 250 targetes i extreure 18.000€

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes per presumptament falsificar 250 targetes bancàries i fer extraccions per valor de 18.000 euros en un curt període de temps.

Segons ha informat la policia catalana aquest divendres en un comunicat, van usar el mètode conegut com a ‘skimming‘, que consisteix a instal·lar un dispositiu electrònic en els caixers per obtenir les dades de les targetes i clonar-les per poder treure diners.

Els detinguts són tres homes de nacionalitat búlgara, d’entre 26 i 43 anys, que van ser arrestats el 18 de novembre després d’una investigació que va començar a l’octubre i va determinar que havien instal·lat nou d’aquests dispositius.

Per clonar les targetes utilitzaven una regleta instal·lada en la part superior del caixer, simulant formar part del rètol, amb una microcàmera alimentada amb bateries i un dispositiu de lectura de la banda magnètica; després retiraven diners de manera fraudulenta o venien les dades al mercat negre.

Els Mossos van escorcollar dos habitatges de Castelldefels, on van confiscar deu dispositius de clonació de targetes preparades que guardaven per ser utilitzades.

La policia ha constatat que amb les dades de les targetes havien realitzat moviments a les Filipines, República Dominicana i els Estats Units, que van arribar als 18.000 euros encara que van intentar fer-ho per un valor de 37.000.