Familiars del Rei van regularitzar més de 4 milions amb l’amnistia fiscal

0
discurs rei TV3
TV3 no emetrà el discurs de Felip VI per primera vegada | Diari Català (Foto: Europa Press)

Quatre familiars del rei emèrit Joan Carles I van utilitzar l’aministia fiscal aprovada pel Govern de Rajoy al 2012 per regularitzar més de 4 milions d’euros

Quatre familiars tant del rei emèrit Joan Carles I com de l’actual, Felip VI es van acollir l’any 2012 a l’amnistia fiscal aprovada pel govern de Mariano Rajoy y van regularitzar així un total de 4.000.816 euros. Aquesta informació s’ha fet pública avui a través d’una exclusiva conjunta de eldiario.es, La Marea i Diagonal Periódico, que han repassat més de 38.000 fitxers que van arribar a fíltrala.org.

Concretament, van ser la infanta d’Espanya Alicia de Borbó-Parma, el seu fill, l’infant Carlos de Borbó-Dos Sicilias i dos dels néts d’ella, Pedro i Cristina de Borbó-Dos Sicilias y Orleans els que van regularitzar part dels diners que amagaven al banc suïs Lombard Odier. Aquests quatre familiars estan a la línia successòria de la Casa Reial, just per darrere dels descendents directes de Joan Carles I.

Segons aquestes informacions, per fer aflorar els 4 milions d’euros, la saga dels Borbó haurien pagat en total 73.437 euros, el que realment suposaria ingressar a Hisenda només l’1,84% dels fons que tenien en els comptes secrets a Suïssa. Part d’aquests diners provenien de l’herència de Maria Cristina de Borbó-Parma Habsburg, neboda d’Alfons XIII i tia de Joan Carles I.

La seva germana, Alicia de Borbó-Parma va regularitzar amb l’amnistia fiscal un total de 2.363.946 euros presentant la Declaració Tributària Especial al novembre de 2012 i pels quals va pagar un 2,2% dels diners amnistiats, és a dir, 51.880 euros.

El seu fill va tributar 194.074 euros, tot i que tenia 1,3 milions al seu compte del ban de Ginebra. Tal i com expliquen els mitjans, Carlos de Borbó va declarar que tenien origen en “l’increment de rendes positives no declarades generades en el període 2008-2010”, com també ho van fer la resta de familiars, que van declarar els diners per les mateixes dates.

Carlos de Borbó va pagar 19.407 euros, el que es tradueix en un 1,5% del total dels diners que tenia. Tots quatre van ingressar només el corresponent al 10% de les seves fortunes a Suïssa. Els seus fills, Pedro i Cristina de Borbó-Dos Sicilias y Orleans van regularitzar quantitats de diners iguals, 177.735, 33 euros. Van pagar, cadascun 1.074 euros a Hisenda, tot i que els rendiments declarats dels capitals eren de 10.743,86.

Aquesta informació destapada avui per eldiario.es, La Marea i Diagonal Periódico és només la primera entrega del que han anomenat els “Papers de la Castellana”, ja que l’origen dels documents es troba en diversos despatxos d’assessoria tributària situats al passeig de la Castellana, a Madrid. Amb ells posaran llum a la manera en què grans empreses i fortunes espanyoles han ocultat el seu patrimoni a l’estranger.