Des de els treballadors de ‘El Terrat’, fins a Berto Romero, gaudeixen d’aquesta festivitat amb accions ben curioses

 

Avui és el dia de ‘L’Orgull Friki’ a Catalunya. En aquesta comunitat, des de 2005, són moltes les persones que se senten identificades amb aquesta celebració i ho volen celebrar de diferents maneres.

El dia de l’orgull Friki’ és una iniciativa popular que intenta reivindicar el dret a ser friqui de qualsevol persona que ho desitgi.

Siempre #friki !! #geekday #geek #orgullofriki ??

Una foto publicada por ?lucho kulé? (@xuxesantandreu) el

La creació va ser gràcies a la web Univers Marvel, quan un usuari, anomenat Buebo va dictaminar el següent missatge: “Un ‘friki’ pot ser qualsevol persona. Es tracta del desig i el dret dels friquis i les activitats considerades friquis, com llegir còmics o jugar a rol. Això ha de ser reconegut per la societat i no ésser menyspreat”.

Des de llavors se celebra aquest dia fent trobades i altres activitats com la més típica: publicar fotos i vídeos a les conegudes xarxes socials de, Twitter, o Facebook, per reivindicar aquest dia. I això és el que han fet, productores, actors, o cantants catalans per celebrar aquesta festivitat.

La productora catalana de El Terrat, per exemple, celebra a Twitter el dia de l’orgull ‘Friki’ promocionant un programa de l’humorista Ernesto Sevilla anomenat ‘Friki Masters‘. També Berto Romero i Andreu Buenafuente han fet retweets durant aquests últims dies de publicacions curioses i molt divertides com aquesta:

I de fanàtics catalans de còmics, o bé, de les històries de Marvel, o Ghilbi, n’hi ha uns quants. Des del director de cinema Juan Antonio Bayona, fanàtic dels llargmetratges de la productora Ghilbi, fins a al programa català ‘Lo que surja’, que avui realitzaran el seu programa disfressats de personatges de còmics, o de videojocs.