Fan una web per demandar al gegant tecnològic Google

  0
  Fan una web per demandar al gegant tecnològic Google

  Fan una web per demandar al gegant tecnològic Google

  Una web pels qui volen demandar a Google per monopoli

  Si creus que Google ha perjudicat al teu negoci acaba de néixer una iniciativa que t’ajudarà a querellar-te contra el gegant.

  No és cap secret: la Unió Europea està molt preocupada per l’evident poder que té Google en tot tipus de comunicacions i serveis d’informació.

  De fet, fa temps que la mateixa Comissió Europea tramita una demanda contra el gegant de Mountain View en entendre que Google, en els seus resultats, beneficia als seus propis serveis (Maps, Adwords, News…) enfront dels de la competència.

  No obstant això, hi ha dues institucions que s’han proposat no només plantar cara a Google, sinó també posar-los les coses més fàcils a totes aquelles empreses (grans o petites, però sobretot petites) que se sentin perjudicades per la companyia.

  Es tracta de la consultora d’assumptes públics Avisa Partners i el despatx d’advocats Hausfeld, que han desenvolupat una eina tecnològica que pretén posar en destrets a Google.

  Un procediment confidencial

  L’eina en qüestió és GRIP (Google Redress and Integrity Platform), una web amb la qual ambdues signatures pretenen analitzar els possibles casos en els quals Google estigui duent a terme pràctiques de competència deslleial o abusiva i, arribat el cas, tirar un cable als seus damnificats interposant una demanda.

  Segons la mateixa plataforma, [quote]“la conducta anticompetitiva mostrada per Google pot tenir gran impacte. Per això, GRIP proveeix d’una forma eficaç i confidencial per realitzar l’anàlisi de tal impacte i així considerar quins són les opcions viables per preservar drets al mercat”.[/quote]

  Anàlisi, estudi, querella

  Per a això, diuen: [quote]“Avisa Partners realitzarà una primera anàlisi i aquells casos considerats viables seran referits a Hausfeld per realitzar una anàlisi més detallada en relació a la viabilitat del cas i, juntament amb ells, estudiar les opcions”.[/quote]

  I és que: [quote]“els abusos de posició dominant de Google tenen el potencial d’impactar companyies i consumidors. Considerem que el nombre de víctimes que s’han vist afectades per Google –algunes vegades perdent-ho tot– creix. Fins ara, alguns individus i companyies han trobat excessivament difícil l’anàlisi o estimació d’algun tipus de reclamació”.[/quote]

  Per si de cas estàs tenint dubtes, en aquesta plataforma no tenen interessos foscos (o això diuen): [quote]“Darrere de GRIP no hi ha cap competidor de Google. GRIP és una plataforma sense finalitats de lucre dirigida per Avisa, una consultoria que, a principis de 2010, va presentar queixa contra Google, i assistida per Hausfeld, un despatx d’advocats especialitzat en competència econòmica amb experiència en tots dos costats de l’Atlántico”.[/quote]