Favb demana col·laboració a Mossos i Ajuntament

0
FAVB
Arxiu Mncp.Districte Nou Barris
FAVB
Arxiu Mncp.Districte Nou Barris

Contra baralles com la convocada a Nou Barris

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Favb) ha demanat aquest dilluns col·laboració als Mossos d’Esquadra i a l’Ajuntament per evitar baralles multitudinàries com la convocada a través de xarxes socials fa dues setmanes a la plaça Àngel Pestaña del barri de la Prosperitat del districte de Nou Barris, que no va arribar a produir-se per la intervenció policial.

L’Associació de Veïns de la Prosperitat ha demanat en un comunicat una reunió urgent amb el responsable dels Mossos d’Esquadra del districte per aclarir protocols i formes d’actuació, i també un treball conjunt que inclogui entitats, Districte i cos policial per desenvolupar polítiques preventives.

Ha assenyalat que divendres passat es va tornar a convocar una altra baralla en la mateixa plaça i que el cos policial no va alertar ni l’associació de veïns ni tampoc el Districte ni la Guàrdia Urbana, cosa que ha lamentat.

Assegura que la baralla no es va produir ni es van presentar els convocats per la presència policial, i ha afirmat que una escola va recomanar als seus alumnes no sortir de casa per petició dels Mossos, fet que l’associació també ha criticat perquè genera “un clima de por al barri”.

“MODA PERILLOSA”

Membres de l’associació es van reunir la setmana passada amb representants dels Mossos, Guàrdia Urbana del Districte i tècnics de prevenció per abordar l’assumpte, en què han reiterat que l’incident no està vinculat amb les bandes.

Van acordar que cal portar a terme un treball preventiu per evitar que aquestes convocatòries es converteixin en una “moda perillosa”, i l’associació proposa treballar amb els centres escolars per evitar comportaments violents basats en la rivalitat que s’exalten en sistemes comunicatius com jocs i continguts de la xarxa, segons l’entitat.

El divendres 9 d’octubre els Mossos van dissoldre sense que arribés a produir-se la baralla multitudinària convocada a la plaça mitjançant les xarxes socials, a la qual van assistir entre 50 i 70 joves d’entre 13 i 18 anys de diferents zones de Barcelona i nacionalitats, armats amb pals.