Federico Pinedo assumeix per unes hores la presidència d’Argentina

0
Senat Argentina
El Senat d'Argentina és on resideix el poder provisional fins que el president és investit | Foto: Senado de Argentina

Pinedo ha assumit a la mitjanit argentina la presidència del país fins que al migdia sigui Mauricio Macri investit president

 

EP/ El senador Federico Pinedo ha assumit a mitjanit la Presidència de l’Argentina de manera provisional, fins que a les 12.00 hores el conservador Maurici Macri prengui possessió del càrrec que ocuparà durant els pròxims anys i en què succeirà Cristina Fernández de Kirchner.

La Justícia argentina ha avalat una mesura cautelar sol·licitada pel bloc polític de Macri, Canviem, i segons la qual el mandat de Fernández i el seu equip acabava la mitjanit del 9 al 10 de desembre. Per evitar l'”acefàlia”, es va decidir que Pinedo assumís la Presidència interina del Senat i, per tant, la del país.

“En la meva vida vaig pensar que anava a veure un president cautelar durant 12 hores”, ha dit la mandatària sortint dimecres, en un acte massiu de suport a Buenos Aires. Ni la presidenta ni els diputats del seu partit, el Front per a la Victòria (FpV) acudiran al traspàs oficial de poders.

Pinedo, per part seva, ha volgut apartar-se de la polèmica restant importància a la seva actual responsabilitat. “Quan el president no està en exercici, hi ha una llei que diu que he de fer aquesta funció, però no sóc president, ni cautelar”, ha assegurat dimecres en una entrevista.

Pinedo ha criticat l’actitud de Fernández de Kirchner per “desagradable”. El president en funcions ha instat a “respectar les cerimònies i els procediments democràtics” i ha subratllat que “la democràcia és de tots, no només d’un partit”, segons informa el diari ‘La Nación’.