Feijóo admet que el nomenament de Soria és “difícil d’entendre per a molta gent”

0
Alberto Nuñez Feijoo
El president gallec, Alberto Nuñez Feijóo | Foto: Europa Press

El president gallec del PP creu raonable la polèmica que s’ha generat tot i considera que el ministre De Guindos donarà les explicacions convenients

El president de Galícia en funcions i candidat del PP en les autonòmiques del 25 de setembre, Alberto Núñez Feijóo, ha reconegut aquest dilluns que la designació de l’exministre José Manuel Soria per a un lloc en el Banc Mundial ha generat “polèmica” perquè “per a molta gent” pot ser “difícil d’entendre”, si bé ha defensat la necessitat de deixar que el ministre d’Economia en funcions, Luis de Guindos, doni les explicacions convenients.

“Aquesta polèmica existeix i em sembla oportuna la compareixença del ministre”, ha assegurat després de ser preguntat durant un esmorzar informatiu d’Europa Press sobre la decisió del Govern espanyol de proposar Soria com a director executiu del Banc Mundial. “Quan la gent no entén quan algú presa una decisió, aquesta decisió necessita explicacions addicionals perquè la gent la pugui entendre”, ha postil·lat.

 

Explicacions “imprescindibles” sobre el tema

En aquesta línia, Feijóo ha qualificat d'”imprescindibles” les explicacions que el ministre ja ha anunciat que oferirà al Congrés. “Convé donar explicacions. Quan hi ha una polèmica els polítics hem de comparèixer i explicar”, ha postil·lat, i alhora ha defensat que és el deure d’un polític “assumir la crítica i l’opinió dels ciutadans”. “És difícil d’entendre aquest nomenament? Per a molta gent, sí. Existeix la polèmica? Sí”, ha aprofundit, per afegir que, per aquesta raó, cal esperar a escoltar a les “explicacions addicionals” que oferirà el ministre d’Economia “perquè la gent pugui entendre” la proposta.

Tot i això, ha defensat que ningú pot qüestionar el nomenament “des del punt de vista legal” ja que, segons Feijóo, el que ha generat polèmica té a veure amb una “qüestió d’oportunitat” de l’esmentada designació. “El que es discuteix és una qüestió d’oportunitat. Es donaran explicacions sobre l’oportunitat, però no sobre la legalitat d’un acte d’una Administració Pública”, ha assegurat. “Anem a esperar que el ministre doni explicacions per poder prendre opinió, llevat que el que vulguem és prendre opinió amb independència de les explicacions imprescindibles”, ha sol·licitat.