Feijóo diu que no acceptarà “privilegis” per a Catalunya

0
Alberto Núñez Feijóo,
EP: Alberto Núñez Feijóo,
Alberto Núñez Feijóo,
EP: Alberto Núñez Feijóo,

El president alerta de la decadència dels qui es queden “abstrets en falsos mites”

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha tancat la seva intervenció del debat de política general afirmant que Galícia “no és deutora de ningú ni es veu amb l’obligació de rescabalar ningú per no se sap quina ofensa”, abans de reafirmar-se que no acceptarà privilegis per a Catalunya.

En un context marcat per les recents eleccions catalanes i amb el debat territorial com a focus del debat polític estatal, el president ha tornat a reivindicar una Galícia, amb les seves característiques diferencials, dins d’Espanya, en el marc de l’Estat de les Autonomies.

Convençut que seria “erroni i fins i tot perillós desentendre’s de processos que atempten contra l’estabilitat institucional” de la qual forma part Galícia, ha garantit que el seu Govern sempre estarà davant o al costat d’aquelles iniciatives que millorin el sistema vigent.

S’ha reafirmat que la comunitat no podrà acceptar “privilegis que conduirien un altre cop a aquell greuge comparatiu” que va voler restringir l’Estatut d’Autonomia.

“Si ‘aldraxe’ –ultratge– ha estat allò, ‘aldraxe’ serà això”, ha advertit, per afegir que Galícia no és “deutora de ningú”, ha afegit.

“Aquesta mateixa fermesa ens serveix per no incórrer en l’error i a la injustícia de confondre un poble germà amb un dels seus dirigents, ha proclamat.

[quote]”Catalunya també és part de nosaltres”, ha afegit, i ha evocat els emprenedors catalans que van impulsar la indústria de Galícia i els gallecs que van contribuir a llaurar la riquesa de la Comunitat catalana.[/quote]

NO “ABSTREURE’S” EN FALSOS MITES

En els últims compassos de la intervenció, el mandatari autonòmic ha fet referència al fet que el debat d’aquest dimecres “coincideix amb l’abrupta manifestació de les conseqüències que té per a aquesta comunitat germana un tipus de política que es correspon més amb l’intent de fugir de la realitat que amb la decisió d’enfrontar-se a ella”.

Per aquesta raó, Feijóo ha advertit que “la història ensenya el resultat d’aquest tipus de lideratges”.

[quote]”En el millor dels casos, condueix a la decadència de països que queden abstrets en falsos mites”, ha alertat.[/quote]

“RECUPERACIÓ GALLEGA”

Feijóo ha culminat el seu discurs amb la reivindicació que “hi ha hagut resposta gallega a la crisi i per això ara s’avança cap a una recuperació també gallega”.

Ha defensat que Galícia “no va proclamar la independència d’Espanya, on se sent lliure, sinó d’un destí que semblava condemnar-nos a ser eternament víctimes de la crisi”.

[quote]”Tots els gallecs són imprescindibles. No hi ha hagut divisions, entre nosaltres ni enfrontaments amb pobles germans, sinó que preferim donar-nos suport els uns als altres”, ha dit.[/quote]