Feijóo escombra cap a casa i aposta per Rajoy

0
Feijoo i ana pastor - Diari Catala
@pablocasado_

Feijóo: a Espanya li convé que governi Rajoy “per no estar d’acord amb els independentistes”

El president del PPdeG, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dissabte que a Espanya li “convé” que segueixi governant, després de les eleccions generals del 20 de desembre, l’actual president del Govern i líder del Partit Popular, Mariano Rajoy.

“Qui volen els independentistes que governi Espanya? […] Qui vol Bildu que governi Espanya? […] Qui vol el senyor Artur Mas que governi Espanya?”, s’ha preguntat Feijóo en un acte de partit celebrat al Museo do Mar de Vigo en què ha estat acompanyat pel vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, i per la ministra de Foment, Ana Pastor.

Després de fer aquesta pregunta als militants i simpatitzants presents, Feijóo ha subratllat que “no volen que sigui Rajoy”: “Per no estar d’acord amb independentistes, amb Bildu i amb el senyor Mas, el que li convé a Espanya és que governi Rajoy”, ha assegurat.

Per aquesta raó, ha sol·licitat als ciutadans que no utilitzin el “vot del perdó” per als que “van portar” Espanya a “la pitjor situació econòmica”, en clara al·lusió al Govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero: “Els que van provocar la irresponsabilitat de la situació territorial en què ara estem”, ha opinat.

“Recordem bé que donarem suport al que surti del Parlament de Catalunya”, ha rememorat el líder dels presidents gallec en relació amb l’últim Govern socialista dirigit per Zapatero. “Aquí va començar la inestabilitat territorial d’Espanya”, ha precisat.

En aquesta línia, Feijóo ha posat èmfasi que “el que és il·legal és sempre antidemocràtic”: “Quan utilitzant la democràcia es pretén vulnerar la llei, el que estem fent és convertir en una tirania el nostre país”, ha opinat.

DONARÀ LA CARA DAVANT LA “CRISI TERRITORIAL”

Així, el líder dels populars gallecs ha assegurat que, “de la mateixa manera que el PP va posar la seva cara davant la crisi econòmica”, ho seguirà fent enfront de la “crisi territorial” que “viu” Espanya.

Sosté que el seu partit, que porta llançant el mateix missatge des de 1978, és la “garantia” de la “cohesió social i territorial” i de la “igualtat entre tots els espanyols”.

Aquesta opinió també la comparteix la ministra de Foment, Ana Pastor, que ha posat èmfasi que la Constitució, que és el que han “volgut” els espanyols per “viure en pau, llibertat i democràcia”, està “per sobre de tot”. “Estar en contra de la Constitució és estar en contra de la democràcia”, ha afegit.

A continuació, ha destacat la tasca del president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, que “porta liderant durant quatre anys la unitat d’Espanya”.

Així, espera que Rajoy segueixi al capdavant del Govern perquè “no es trenqui mai” la unitat d’Espanya ni es vulneri la llei.