El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, espera que els resultats a la seva comunitat i al País Basc facin comprendre al líder del PSOE que no pot “podemitzar” el seu partit, perquè això seria portar-lo al “suïcidi col·lectiu”.

Feijóo ha avisat Sánchez que si perd el “referent” de la socialdemocràcia i es converteix en un “succedani” de Podem la gent deixarà de donar-li suport.

Segons la seva opinió, el PSDEG hauria comès un “error d’estratègia” al dir, al principi de la campanya, que estava disposat a fer president de la Xunta el candidat d’En Marea, i està convençut que això li va fer perdre suports.

Espera que els barons el facing reflexionar

Per això, ha confiat que els presidents autonòmics socialistes, “que saben com és de difícil arribar a final de mes”, li diguin que la seva estratègia del no a Mariano Rajoy i d’intentar formar un govern alternatiu no funciona.

“Tu pots tenir una idea i estar convençut que és la millor però si la gent no et segueix has de canviar llevat que t’entestis a l’error i portis el teu partit al suïcidi col·lectiu”, ha avisat.