Felip VI convoca una altra ronda de consultes per al 25 i 26 d’abril

0
Patxi López Felip VI investidura
Foto: Europa Press.

La Casa Reial ha anunciat la decisió a través d’un comunicat al president del Congrés dels Diputats, Patxi López

El Rei Felip VI ha anunciat en un comunicat que posarà en marxa la tercera ronda de consultes amb les formacions polítiques representades al Congrés dels Diputats. Les dates per a reunir-se amb els representats de cada partit serien el 25 i 26 d’abril.

El cap d’Estat espanyol ho ha comunicat així al president del Congrés, Patxi López, que alhora li haurà de traslladar el proper dia 21 d’abril quins seran els representants escollits per cada grup polític. Així, aquesta serà la darrera ronda de converses convocada abans d’unes possibles eleccions.

Tal i com assenyala el comunicat de la Casa Reial, el Rei Felip VI decidirà si proposa a algun dels candidats segons si compta o no “amb els suports necessaris per a què el Congrés dels Diputats, en el seu cas, li atorgui la seva confiança”. Si no és així, es procedirà a “la dissolució d’ambdues Cambres” i es convocaran noves eleccions generals.

La data de les audiències del Rei amb els representants dels grups polítics l’anunciarà La Zarzuela en un comunicat, després que Patxi López com a president del Congrés ho comuniqui als parlamentaris i parlamentàries. Tanmateix, la data i les hores les anunciarà la cambra el dia següent.