Felip VI viatja a Barcelona dimarts després del 12 d’Octubre

0
discurs rei TV3
TV3 no emetrà el discurs de Felip VI per primera vegada | Diari Català (Foto: Europa Press)
Felipe VI
EP : Felip VI

La primera visita del monarca  des del 27S

El Rei estarà a Barcelona dimarts per inaugurar el XVI Fòrum Iberoamericà, la reunió que agrupa anualment a porta tancada personalitats en una ciutat diferent, han informat els organitzadors.

Felip VI arribarà a Barcelona per primera vegada des de les eleccions catalanes del 27S, i l’endemà de presidir a Madrid la Festa de la Hispanitat.

El Fòrum, que se celebrarà a Barcelona els dies 13 i 14 d’octubre, és un espai de trobada entre líders polítics i socials, empresaris i intel·lectuals de tot l’àmbit iberoamericà.

El monarca no participarà en la inauguració ni en la clausura del fòrum i, per tant, no pronunciarà cap discurs perquè hi assisteix com a oient, contràriament al que va fer al Parlament Europeu d’Estrasburg, on va apel·lar a la unitat d’Espanya i al respecte a l’estat de dret.

El Rei a participat al El South Summit 2015

El South Summit 2015 arriba a la seva fi i ho fa amb la visita del Rei Felipe que no ha dubtat a aprofitar aquest fòrum de la innovació per posar en relleu l’important paper que exerceixen els emprenedors al nostre país. Un discurs molt en la línia que l’ofert durant l’acte d’obertura pel president del Govern, Mariano Rajoy.

[quote]“A Espanya necessitem més gent com vosaltres, amb esperit emprenedor“, ha declarat el Rei des de l’escenari de la madrilenya plaça de toros de les Vendes animant a la societat a apostar pel talent juvenil perquè els joves “assumeixin els seus propis riscos”.[/quote]