VÍDEO | Un mosso i un vigilant, ferits en una baralla entre feixistes i estudiants de la UAB

0

Un Mosso d’Esquadra i un agent de seguretat de la UAB han resultat ferits en un enfrontament entre un grup neonazi i estudiants universitaris

Un agent dels Mossos d’Esquadra de paisà i un agent de seguretat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han resultat ferits en un incident aquest divendres entre un grup d’estètica neonazi i estudiants.

Segons han detallat fonts de la Policia catalana, l’agent ha rebut l’impacte d’una ampolla i estan investigant el succés, després d’enfrontar-se una desena de persones d’estètica neonazi a una altra d’estudiants.

Les mateixes fonts policials han assegurat que han comptat amb la intervenció de l’empresa de seguretat de la UAB, que, com ha indicat el centre universitari en un comunicat, un dels seus integrants ha resultat contusionat.

Rebuig de la Universitat

La UAB ha emès un comunicat en què ha condemnat “sense pal·liatius” els fets violents esdevinguts i ha expressat rebuig absolut a les ideologies totalitàries a la universitat.

Segons ha explicat el centre universitari, aquest divendres a l’entrada de la Facultat d’Economia i Empresa, l’associació estudiantil Societat Civil Catalana-UAB ha instal·lat una carpa informativa i la seguretat de la UAB ha reforçat el servei de vigilància i seguretat “per garantir la seguretat de les persones i el dret a la llibertat d’expressió”, i ho ha posat en coneixement dels Mossos.

Fonts de Societat Civil Catalana (SCC) han afirmat que aquest grup de persones amb estètica feixista “no estan vinculades” a l’acte i rebutgen els fets.

En un comunicat, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (Sepc) ha afirmat que es tracta del mateix grup neonazi que va atacar un centre social a Sabadell, ha acusat la complicitat de SCC amb l’extrema dreta i ha exigit l’expulsió de SCC com a col·lectiu de la UAB: “Mai no tolerarem la presència de feixistes a la UAB, emmascarats o no, si el rectorat no actua, nosaltres no farem ni un pas enrere”.