Fernández demana aclareixi si s’oposa a Bamsa

0
Alberto Fernández
Alberto Fernández
Alberto Fernández
Alberto Fernández

Vol saber “què farà l’Ajuntament, si revocarà l’adjudicació o l’acceptarà

El president del grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández, ha demanat aquest dilluns a l’alcaldessa, Ada Colau, que aclareixi si s’oposa a l’externalització de 26 aparcaments municipals a través de la societat Barcelona Aparcaments Municipals (Bamsa).

En roda de premsa, ha revelat que el govern de Colau es va oposar el juliol al recurs contenciós administratiu que va presentar el PSC de Barcelona contra aquesta operació: “Els dos partits que van criticar l’adjudicació ara es troben als tribunals enfrontats –llavors ICV-EUiA, integrada ara en BComú, va votar en contra–.

Fernández vol saber “què farà l’Ajuntament, si revocarà l’adjudicació o l’acceptarà“, perquè les critiques dels ecosocialistes quan s’ha aprovat la mesura es contradiuen amb el fet que el govern municipal s’hagi oposat ara al recurs del PSC.

Si Colau decideix anul·lar l’acord amb Bamsa –60% de Saba i 40% de BSM–, estaran en perill moltes inversions socials i polítiques municipals, ja que és una important font d’ingressos per al consistori, ha alertat.

La iniciativa es va aprovar a la primavera del 2014 amb els vots de CiU, PP i UpB –en què estava integrada ERC– i ha suposat de moment una injecció de 172,4 milions d’euros per al consistori: “Colau ha destinat 72,4 a polítiques socials i 100 a habitatge. Si està tan en contra, per què els gasta?”

Fernández traslladarà aquest assumpte a les comissions municipals que se celebraran aquesta setmana amb l’objectiu “que quedi clar què és el que pensa i farà Colau”.