VÍDEO- Fernández Díaz, sobre els atemptats de Brussel·les: “no hay mal que por bien no venga”

0

El ministre de l’Interior espanyol va fer aquestes declaracions abans d’entrar a la reunió amb els representants dels 28 estats membre

El dia 24 a la tarda es va celebrar la reunió dels 28 ministres de l’Interior dels països membre per acordar com actuar en cas d’atemptats. Segons va declarar abans d’entrar a la trobada el ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, “espero que podem aplicar el refrany que no hay mal que por bien no venga“.

“Esperem que el mal d’aquesta tragèdia ens porti el bé d’un impuls determinant en fer executives aquestes mesures que ja estan diagnosticades”, segueix el ministre en les declaracions recollides al digital El Español.

Segons Fernández Díaz, l’Estat espanyol sí que ha complit els deures i comparteix amb la resta de països la informació necessària. Ara bé, en les mateixes declaracions també ha afirmat que creu que a partir d’aquest atemptat les polítiques, juntament amb l’actuació i coordinació entre els estats membres canviarà i anirà a millor.

La proposta acordada aquest dijous engloba el compromís d’accelerar les mesures que ja estan en vigor i aprovar-ne de noves, entre les quals s’hi inclourien l’accés a les dades telefòniques i l’enviament de més informació, com la compartida a través de Viber o Skype, a les autoritats.