Fernández Díaz demana al PSOE que trenqui els acords de govern

0
Jorge Fernández Díaz
El ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, durant una desfilada | Foto: Ministerio del Interior
Jorge Fernández Díaz
EP: Ministerio del Interior

No vol tractes amb els independentistes a Catalunya

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha expressat que comparteix la proposta de coalició del secretari del PSC, Miquel Iceta, entre les forces no independentistes a Catalunya però que “hauria de començar a aplicar-ho ja i trencar els acords de govern als quals van arribar amb les forces polítiques independentistes als ajuntaments de Catalunya, seria més creïble”.

Segons ha declarat Fernández Díaz com a resposta als periodistes durant els actes d’homenatge de la Policia Nacional a la Festa Nacional, la situació de Catalunya és “indescriptible i d’un despropòsit polític a què l’ha portada Artur Mas”.

Per al ministre, Artur Mas té com a objectiu “la ruptura i l’incompliment de la llei” i, per aquesta raó, totes les forces polítiques que entenen que “una democràcia s’assenta sobretot en una convivència pacífica, democràtica i lliure” s’han d’unir “en defensa dels valors constitucionals, del valor de la llei i de la democràcia”, ha puntualitzat.

A més ha matisat que “com més actes se celebrin en commemoració de la Festa Nacional, millor“, i ha declarat que, segons la seva opinió, en el moment actual “hi ha persones que volen qüestionar la unitat nacional”.

[quote]”hauria de començar a aplicar-ho ja i trencar els acords de govern als quals van arribar amb les forces polítiques independentistes als ajuntaments de Catalunya, seria més creïble”.[/quote]

Fernández Díaz ha recalcat que la commemoració de la Festa Nacional és “un bon moment per reafirmar l’Espanya constitucional unida i diversa, que es configura en un estat democràtic, social i de dret, en el consens i la concòrdia de la constitució de 1978″.

[quote]”Homenatjar Espanya i la seva Festa Nacional, la nostra bandera, el nostre himne és una cosa que tots els països democràtics fan i Espanya, com a país democràtic, ha de ser un país que doni exemple en l’homenatge als nostres símbols nacionals i a la nostra Festa Nacional”, ha assenyalat.[/quote]