Fernández Díaz: “L’única conspiració és de qui ha gravat aquestes converses”

0
Jorge Fernández Díaz refugiats
El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, durant la roda de premsa | Foto: Europa Press.

El ministre de l’Interior evita parlar sobre detalls de la conversa amb De Alfonso filtrada i anuncia una investigació

La compareixença del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, aquest dimecres a Viladecans s’esperava amb expectació després de la filtració d’una conversa entre ell i el cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso, on es parla de la necessitat de trobar informacions compromeses de CDC i ERC.

Les respostes del ministre, però, no han entrat en detall de la conversa, que segons ell “esta descontextualitzada”. Per a Fernández Díaz, “l’única conspiració que hi ha hagut és de qui ha gravat aquestes converses”. El ministre en funcions intenta posar el focus en la gravetat que suposa la filtració d’aquesta conversa en comptes de parlar sobre el contingut d’una xerrada que l’altra part, De Alfonso, ha confirmat com a certa.

 

“Han tret de context la frase ‘el president ho sap'”

 

Fernández Díaz fins i tot ha negat que el president Mariano Rajoy fos conscient del pla, malgrat a la conversa filtrada ho diu explícitament. “Han tret de context la frase ‘el president ho sap’”, ha defensat Fernández Díaz davant desenes de periodistes que l’esperaven a l’arribada al lloc on pensava fer aquest dimecres un acte de campanya a Viladecans.

Sobre les demandes de dimissió que diferents líders -tant a Catalunya com a la resta d’Espanya- han fet, Fernández Díaz les considera inoportunes. “Del president de la Generalitat m’esperava més”, ha criticat el ministre, al temps que ha afirmat que “a alguns sembla que els molesti que hi hagi a Catalunya una oficina que lluiti contra la corrupció”.

Com caracteritza en aquests casos al PP, Fernández Díaz segueix una estratègia de negar l’evidència i se centra en la investigació que obre el ministeri per esbrinar qui ha fet la filtració. Denuncia també el ministre de l’Interior en funcions el fet que aquesta filtració arribi cinc dies abans de les eleccions del 26J.