Fernández dirigirà la primera reunió del grup socialista

0
Javier Fernandez dirigirà la primera reunió del grup socialista
Javier Fernández, president de la gestora del PSOE | Foto: Europa Press

El president de la gestora del PSOE explicarà als diputats i senadors socialistes els seus plans i com veu els propers reptes del partit

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, acudirà aquest dimarts a la reunió del Grup Parlamentari Socialista al Congrés per exposar als diputats i senadors quins són els seus plans al capdavant del partit després de la dimissió del fins ara secretari general, Pedro Sánchez.

La previsió de Fernández, segons ha comentat a la roda de premsa posterior a la primera reunió ordinària que ha mantingut la gestora, és fer alguns canvis “al seu moment” en els grups del Congrés i del Senat, si bé ha assegurat que no seran “dràstics”. “Pot haver algun canvi, però no una revolució”, ha apuntat.

En tot cas, ha volgut deixar clar que la gestora no ha pres encara cap decisió sobre les direccions dels grups i sobre els seus respectius portaveus al Congrés, el Senat i el Parlament Europeu, els qui ja han posat el seu càrrec a disposició del partit.

Sense llibertat de vot

Amb tot, la idea del president asturià és donar compte als seus companys dels primers passos que la gestora té previst donar abans de convocar oficialment un nou Comitè Federal on abordar quina serà la posició del PSOE davant d’una hipotètica investidura del popular Mariano Rajoy.

Tot i que no ha volgut avançar quin hauria de ser el paper dels socialistes, arribat el cas, sí ha comentat, a títol personal, que unes terceres eleccions seria el pitjor dels escenaris possibles, més després de la debacle que les enquestes publicades aquest dilluns pronostiquen al PSOE.

El que sí que ha volgut deixar clar, i previsiblement així s’ho traslladarà als diputats i senadors, és que no es preveu donar llibertat de vot al grup socialista -“No m’ho he plantejat ni m’ho plantejo”, ha dit- i que el que fa falta ara en el partit és apaivagar els ànims.

Tensió a la darrera reunió

A la reunió d’aquest dimarts estan citats tots els parlamentaris, però està per veure si l’exsecretari general, Pedro Sánchez, que aquest mateix dilluns ca informar que no renuncia al seu escó al Congrés, acudirà a la mateixa ja com a diputat de base per Madrid.

L’última vegada que els parlamentaris del grup socialista es van reunir va ser dimarts passat, un dia després que Sánchez presentés el seu full de ruta per a la celebració d’un congrés el desembre, amb primàries el 23 d’octubre.

En aquesta trobada, una de les més tenses dels últims anys, van ser majoria les veus que es van posicionar en contra de la proposta del llavors líder socialista. Vint-i-quatre hores després, 17 membres de la Comissió executiva Federal del PSOE presentaven la seva renúncia per forçar la caiguda del líder.