Fernando Alonso | Diari Catala

Fernando Alonso, pilot espanyol de l’escuderia de McLaren, està content amb les millores que li ofereix el seu nou cotxe, però es manté escèptic sobre el seu possible paper a Austràlia

El pilot espanyol Fernando Alonso (McLaren) va confirmar “l’enorme pas endavant” que han fet en vista al Mundial de Fórmula 1, però va assegurar que no té “ni idea” d’on poden ser en la primera carrera de l’any, el Gran Premi d’Austràlia del pròxim 20 de març, i va confessar que “als garatges d’Espanya no hi ha cap cotxe millor” que el monoplaça que ell pilota.

“Ara no estem al nivell dels millors, però el pas endavant respecte a l’any passat és enorme. Aquest any hem d’intentar millorar el que vam fer la temporada passada, que va ser molt pobre. Vam tenir errors en el disseny, en la unitat de potència, però hem fet passos endavant tot i que els nostres rivals també. No tinc ni idea d’on podem ser a Austràlia”, va afirmar Alonso en declaracions a ‘Al Primer Toque’ d’Onda Cero.

De totes maneres, a Melbourne li “agradaria aconseguir punts”. “No és ni ser optimista ni pessimista, però començar sòlid i estar al voltant dels de dalt crec que és bo per a tots perquè una bona primera carrera és moralment bona”, va assenyalar.

El bicampió mundial va destacar que “el taló d’Aquil·les seguirà sent la potència”, per la qual cosa es prendran com a “finals” circuits lents com Mònaco, Hongria o Singapur, tot i que no renuncia a les victòries. “Si vaig a alguna cosa és perquè penso que guanyaré. Si demà tinc un partit de tenis i el rival és molt fort, directament no hi vaig. En la Fórmula 1 em passa el mateix”, va indicar.

Tot i això, no va amagar que Mercedes “ha millorat molt respecte a l’any passat tot i que sembli impossible” i que en la seva carrera sempre ha guanyat “el millor cotxe” i per aquesta raó “la batalla és sempre amb el teu company d’equip”.