Aquest Ferrari Enzo va quedar destrossat en un accident al 2006

Tot i que el Ferrari Enzo és un cotxe purament exclusiu i que el seu valor de segona mà supera el milió d’euros, no hauria de ser una notícia molt rellevant que una unitat passi a subhasta per un preu de dos milions d’euros, però si afegim que la unitat en qüestió arriba després d’una restauració excepcional, llavors sí que mereix ser notícia.

En efecte, les dues unitats que veieu a la imatge de Ferrari Enzo, per difícil que sigui de creure, són la mateixa unitat però en dos circumstàncies força diferents. Aquest Cavallino va sortir de Maranello l’any 2004 amb el vermell característic de la marca i amb el número #0130 al seu xassís, però el seu final va ser a Estats Units, concretament al 2006, quan va sofrir un greu accident a més de 260 km/h deixant el cotxe totalment destrossat, sobretot la part posterior que és on es troben les peces essencials del Ferrari Enzo; motor, transmissió, etc.

Tothom el donava per perdut, no hi havia ningú que s’atrevís a reconstruir-lo i tornar-lo a la vida, excepte el propi centre de manteniment de Ferrari, el Ferrari Technical Assistance Service. La marca va insistir en tornar a reviure un dels seus models més icònics i així poder tornar a sentir aquell deliciosa melodia que emet l’espectacular motor V12 de 660 CV de potència i capaç de superar els 350 km/h.

El projecte es va portar a terme i no només es va restaurar de cap a peus, sinó que el van millorar amb un espectacular color negre Daytona, un spoiler de fibra de carboni, uns seients de cuir vermell i un equip multimèdia Bose amb navegador i càmera de marxa enrere.

Davant d’aquesta espectacular reconstrucció, aquest Ferrari Enzo va rebre el certificat de Ferrari Classiche, distinció que reben els Cavallino clàssics que han estat restaurats per ells mateixos i, amb ell i els seus només 2.500 quilòmetres que marca el seu marcador, el preu de partida és de dos milions d’euros. Veurem qui és l’entusiasta i afortunat que l’acaba comprant.