L’objectiu del SF16-H és acabar amb l’hegemonia de Mercedes

L’escuderia Ferrari va presentar ahir divendres el seu nou SF16-H per disputar el proper Mundial de Fórmula 1, un cotxe amb el qual esperen “anar una mica més enllà” i plantar cara al domini de Mercedes “lluitant pel títol fins al final”, segons el màxim responsable de l’equip, Maurizio Arrivabene.

“L’any passat el nostre objectiu era aconseguir tres victòries i ho vam aconseguir, però crec que aquest any hem d’anar una mica més enllà, així que aquest serà el nostre campionat. Almenys ens agradaria estar lluitant per la victòria fins al final del Mundial”, va avisar Arrivabene durant la presentació ‘online’ del nou monoplaça vermell.

L’italià va reconèixer que “no serà fàcil” perquè els seus rivals “tampoc s’han adormit”. “Però estem segurs que tots estem compromesos per donar el màxim”, va afegir el cap de la ‘Scuderia’, que no guanya el Mundial de constructors des del 2008 i el de pilots, des del 2007 amb Kimi Raikkonen.

Ferrari va difondre les primeres imatges del seu nou bòlid, en el qual crida l’atenció l’aparició protagonista del color blanc, combinant amb el tradicional vermell i el negre que ja apareixia en els últims models de l’escuderia.

El nou SF16-H ha estat possible gràcies al treball de 700 persones de Ferrari involucrades directament en el projecte que han invertit 250.000 hores de treball per dissenyar i ajuntar un cotxe format per 20.000 peces diferents. El nou monoplaça, que pesa uns 700 quilograms incloent el pes del combustible i el pilot, debutarà la setmana vinent en els primers test de pretemporada al Circuit de Barcelona-Catalunya.