La junta d’accionistes del grup FCA ha votat a favor de l’emancipació de Ferrari

Ja és oficial, Ferrari deixa a Fiat. Això és el que han acordat els accionistes de Fiat Chrysler (FCA), els quals han votat a favor de la l’emancipació de la marca del Cavallino. D’aquesta forma, Ferrari comença un recorregut independent que, segons la marca, aportarà canvis i un millor futur.

Aquest procés ja fa mesos que es venia comentant i parlant, Ferrari ja feia temps que tenia la idea de marxar al cap, però fins ahir no es va fer efectiva. I sembla que la decisió ha estat totalment consensuada i beneficiosa per tots ja que el 98 % de la junta d’accionistes del grup FCA va votar a favor en la reunió celebrada a Amsterdam.

La nota que explica la reunió diu que “l’assemblea ha aprovat una escissió mitjançant la qual FCA transferirà totes les accions que posseeix a Ferrari a FE Interim B.V”, una companyia holandesa constituïda recentment per cobrir aquesta emancipació.

Així mateix, el conseller delegat de FCA, Sergio Marchionne, ha dit en declaracions recollides pels mitjans, que d’aquesta manera Ferrari “serà capaç de seguir les seves pròpies estratègies amb major independència operativa i financera”.

Aquesta decisió arriba després que Ferrari sortís a la Borsa de Wall Street el passat 21 d’octubre, amb la intenció, també, de cotitzar a la Borsa de Milà a partir del 4 de febrer. Aquesta operació financera ha ajudat a la marca del Cavallino a recollir al voltant de 1.000 milions de dòlars.

Tot i que sembli que aquest procés pugui semblar dolorós o dolent per les dues parts a causa de perdre l’actiu més valuós i amb més repercussió mundial del grup, no és així, ja que d’aquesta manera FCA veu com el seu deute es redueix notablement i com Ferrari pot operar amb total independència i sense cap lligam. Tot i així, ambdues parts seguiran en contacte per ajudar-se mútuament a créixer.